نمونه قرارداد مشارکت مدنی

قرارداد مشاركت مدني خصوصي تاريخ………………
قرارداد مشاركت مدني ذيل بر مبناي ماده ۱۰ قانون مدني كه عبارت است از :
“ماده ۱۰ قانون مدني : قراردادهاي خصوصي نسبت به كساني كه آنرا منعقد نموده اند در صورتي كه مخالف صريح قانون نباشد نافذ است .” بنا به توافق و تفاهم كامل طرفين و ضمن العقد خارج لازم (كه با قرار عقد مزبور بطور شفاهي بين طرفين ذيل الذكرانعقاد يافته) فيمابين :
طرف اول قرارداد : خانم/آقاي…………………………………… فرزندآقاي……………………………………….
داراي شناسنامه شماره…………………… صادره از……………….. متولد………………….. ساكن…………….كه در اين قرارداد به اختصار “مالك”ناميده مي شود از يكطرف و:
طرف دوم قرارداد : خانم /آقاي……………….………………… فرزند آقاي……………………………………….
داراي شناسنامه شماره …………………. صادره از ………………… متولد…………………. ساكن………………كه در اين قرارداد به اختصار “عامل” ناميده مي شود از طرف ديگر منعقد گرديده وطرفين ضمن العقد حاضرو ضمن العقد خارج لازم مرقوم متعهد و ملتزم به اجراي تمامي مفاد اين قرارداد گرديده و مي باشند.
ماده ۱- موضوع قرارداد :عبار تست از مشاركت مدني طرفين بالمناصفه و متساوياً جهت…………..
ماده ۲- تابعيت اين مشاركت مدني ايراني است.
ماده۳- مركز اصلي اين مشاركت مدني در ………………………….. است به نشاني : خيابان……………… ماده ۴- مدت اين مشاركت مدني از تاريخ …………… ماه يكهزار و سيصد و………………. شمسي به مدت…………….سال تمام خورشيدي مي باشد.
ماده۵- سرمايه اين مشاركت مدني مبلغ …………… ريال است كه تماماً و نقداً و بالمناصفه و متساوياً از طرف مشاركت كنندگان مرقوم تاديه و پرداخت گرديده است.
ماده۶- مدير داخلي اين مشاركت مدني شخص عامل بالمباشره مي باشد كه اعمال مديريت عامل اعم ازمديريت يا اشتغال و غيره رايگان و مجاني مي باشد.
ماده۷- مالك تمامت شش دانگ :…………………………………………………………………. ملكي و تصرفي خود واقع درمركز اصلي اين مشاركت مدني را بدون دريافت هيچگونه وجه يا مالي تحت عناوين : حق كسب ، پيشه يا تجارت و سرقفلي يا صنفي در اختيار استفاده اين مشاركت مدني به مدت فوق قرار داده است.
ماده۸- عامل صريحاً اقرار و اظهار نمود بر اينكه تمامت شش دانگ ملك مرقوم و مندرج در ماده ۷ را از مالك تحويل گرفته است كه صرفاً وفقط جهت امور موضوع اين قرارداد از آن طي مدت بالا استفاده نمايد و نيز عامل اقرار و اعتراف نموده و مينمايد كه هيچگونه وجه يا مالي تحت عناوين :سرقفلي،صنفي،حق كسب ، پيشه يا تجارت و غيره بابت آن ملك به مالك پرداخت نكرده است و يد او(يد عامل) در مورد آن ملك يد اماني است .
ماده۹- عامل اقرار و اظهار كرده و مي نمايد كه تمامي سرمايه اين مشاركت مدني مذكور در ماده ۵ اين قرارداد را دريافت نموده است.
ماده ۱۰- وظايف عامل عبارت است از: ۱- مديريت مستمر و دائم در اين مشاركت مدني در مدت مرقوم. ۲- افتتاح حساب جاري مشترك نزد يكي از بانكهاي شركت بنام طرفين. ۳- تمركز عمليات ريالي و ارزي اين مشاركت در حساب جاري مزبور . ۴- تهيه و خريد و ساخت و توزيع و فروش در مركز اصلي اين مشاركت نسبت به امور موضوع اين قرارداد. ۵- تاديه هزينه هاي ناشي از انجام موضوع قرارداد اعم از :دستمزد، كارمزد ،بهاي خريد و ساير هزينه هاي جنبي و بالاسري. ۶- تاديه ماليات ،عوارض، بيمه،هزينه هاي سوخت. ۷- حفاظت از ابواب جمعي تحت تصرف عامل در رابطه با موضوع اين قرارداد با قيد اينكه عامل براي حفاظت مزبور ضامن است . ۸- جلوگيري از تضييع و تفريط و اصراف و تصريف و همچنين عامل ضامن اموالي كه در رابطه با اين قرارداد تحويل وي از حال لغايت تصفيه گرديده و مي گردد، خواهد بود. ۹- بستن حسابهاي اين مشاركت درپايان هرسال شمسي از مدت و نيز در پايان اين قرارداد و تنظيم و امضاء ترازنامه عمليات سالانه در پايان هر سال شمسي و صورت حسابهاي سود و زيان. ۱۰- موجودي برداري از نقدينگي هاي ريالي وارزي وجنسي واعم ازمواد اوليه و كالاهاي در حال ساخت و يا ساخته شده به قيمت خريد ، جهت ضميمه نمودن صورت آن به ترازنامه عمليات سالانه مزبور. ۱۱- تسليم سهم سود سالانه اين مشاركت مدني به مالك در ازاي دريافت رسيد كتبي در پايان هر سال شمسي. ۱۲- تحويل تمامي سهميه مالك اعم از ريالي و ارزي و جنسي و سود حاصله در زمان انقضاي مدت يا فسخ اين قرارداد به مالك در مقابل اخذ رسيد كتبي. ۱۳- تحويل دادن ملك مركز اصلي اين مشاركت موضوع ماده ۷ اين قرارداد با الزام به رعايت مفاد ماده ۸ اين قرارداد . ۱۴- تصفيه حساب كامل اين قرارداد در پايان مدت با مالك ، با دريافت گواهي كتبي مفاصا حساب از مالك . ۱۵- انجام ساير امور پيش بيني نشده در رابطه با حسن جريان اين قرارداد .
ماده۱۱- دارندگان حق امضاء كليه چكهاي صادره عهده حساب جاري مشترك موضوع بند (۲) ماده ۱۰ اين قرارداد ، طرفين اين قرارداد مي باشند كه صرفاً و فقط حق برداشت از آن حساب متفقاً با طرفين است .
ماده۱۲- كليه عمليات محاسباتي ومالي اين مشاركت مدني بايد در دفاتر روزنامه و كل به طريقه حسابداري دوبل از طرف عامل ثبت گردد كه صفحات اول و آخر دفاتر و كل مزبور قبل از ثبت هر عمل حسابداري بايد با قيد تعداد صفحات داخل آن دفاتر و شماره گذاري كردن به امضاء طرفين برسد و ارائه هر دفتر حسابداري يا دفاتر ديگر روزنامه و كل از سوي هر يك از طرفين كه صفحات اول و آخر آن به شرح بالا به امضاء طرفين نرسيده باشد، فاقد اعتبار است .
ماده۱۳- ترازنامه عمليات تنظيمي موضوع بند(۹)ماده ۱۰ اين قرارداد و موضوع بند (۱۰) همان ماده بايد منطبق با نتايج حاصله از عمليات محاسباتي ، مالي و حسابداري ثبت شده در دفاتر روزنامه و كل موضوع ماده ۱۲ اين قرارداد باشد .
ماده ۱۴- عامل حق هيچگونه اعمال خدشه ، تراشيدگي ، الحاق ونظاير آن را كه از مصاديق جعل به شمار مي رود دردفاتر روزنامه وكل و صورتحسابهاي موجوديها و ترازنامه عمليات تنظيمي ندارد.
ماده۱۵- عامل حق هيچگونه واگذاري نسبت به ملك مركز اصلي اين مشاركت را كه امانتاً به وي سپرده شده است تحت هيچ عنواني از عناوين از قبيل: نمايندگي و وكالت و صلح حقوق و اجاره و غيره را ولو مشاعاً و مفروز، جزئاً يا كلا اعم از اصل يا مازاد به ديگري حتي به اقرباي نسبي يا سببي خويش به هيچ صورت و به هيچ نحوي از انحاء ندارد.
ماده۱۶- قبل از بستن حسابها و ترازنامه عمليات ، عامل مكلف است معادل مقدار بيست ۲۰درصد سود ويژه سالانه را جهت پرداخت علي الحساب مالياتي عملكرد همان سال ذخيره كرده تا بموقع به وزارت امور اقتصادي و دارايي بنا به تشخيص مالك پرداخت نمايد .
ماده۱۷- مالك در همه حال و در طول مدت و تا زمان تصفيه حسابهاي في مابين ، حق اعمال نظارت در كار عامل نسبت به موضوع اين قرارداد را شخصاً يا به توسط اعطاي نمايندگي به هر شخص حقيقي يا حقوقي ولو بصورت وكالت و حتي به هر يك از فرزندان خويش دارد.
ماده ۱۸- چنانچه مالك در طريقه اعمال مديريت عامل بنا به تشخيص خود تخلف يا ايرادي مشاهده نمود و يا آنكه با درايتي كه در باب اشتغال به تجارت دارد عمليات موضوع اين قرارداد را بطريقي كه عامل آن را اداره مي نمايد مقرون به صلاح و صرفه نيابد ، صرفاً بنا به تشخيص خود حق فسخ اين قرارداد را بطور يك جانبه و بدون انتظار هيچگونه حكمي از مراجع ذيصلاح دارد و تشخيص مالك در اين مورد قاطع و غير قابل اعتراض بوده و لازم الاجراء است و عامل حق فسخ ندارد .
ماده۱۹- از انقضاي مدت اين قرارداد و يا از تاريخ وقوع فسخ موضوع ماده ۱۸ اين قرارداد، عامل متعهد و ملتزم به تصفيه حساب اين قرارداد بوده و سهميه مالك را به انضمام ملك مرقوم كه بايد تخليه شده باشد طبق مفاد اين قرارداد در مقابل دريافت رسيد به مالك تاًديه و تحويل دهد و به هر حال از انقضاي مدت يا از تاريخ وقوع فسخ ، مالك حق دارد جهت تحويل گرفتن ملك و سهميه خود اعم ازسود و نقدينگي ها و موجوديهاي كالا اعم از مواد اوليه و كالاي در حال ساخت يا ساخته شده از عامل اقدام يا به طرق ديگر قانوني جهت اجراي مفاد اين قرارداد رجوع نمايد.
ماده ۲۰- زيان احتمالي ناشي از بحران اقتصادي يا فرس ماژور(قوه قهريه) نيز بر مبناي سهميه سرمايه بايد محاسبه گردد .
ماده۲۱- آنچه كه موجودي هاي كالا اعم ازمواد اوليه و كالاي در حال ساخت و ساخته شده در پايان مدت اين قرارداد يا لدي الفسخ در مركز اصلي شركت يا در نزد عامل موجود باشد ، نيز بايد بالمناصفه تقسيم گردد،همچنين است كليه دارايي هاي موضوع اين قرارداد به استثناي عين و منافع ملك موضوع مواد ۷و۸ اين قرارداد كه فقط متعلق به مالك است .
ماده۲۲- دريافت مفاصا حسابهاي مالياتي ، بيمه ، عوارض ناشي از انجام اين قرارداد نيز از جمله وظايف عامل است .
ماده۲۳- در صورت بروز اختلاف در تفسير هر يك از مفاد اين قرارداد طرفين موضوع اختلاف را به خانم/آقاي………………….. كه به عنوان داور اين قرارداد تعيين شده است ارجاع خواهند نمود و راي داور مزبور قاطع و غير قابل اعتراض بوده و لازم الاجرا است .
ماده ۲۴- طرفين مي توانند در صورت توافق و تراضي نسبت به تمديد كتبي اين قرارداد قيام نمايند .
ماده۲۵- اين قرارداد در ۲ نسخه و در ۲۵ ماده كه هر ۲ نسخه متحد المتن و داراي اعتبار يكسان و واحد است تنظيم و امضاء شده و پس از امضاء مبادله گرديد و لازم الاجراء است.
محل امضاء طرف اول قرارداد (مالك) :
محل امضاء طرف دوم قرارداد (عامل) :
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید