سه بخش اصلی در مذاکرات

سه بخش اصلی در اصول مذاکرات
- مراحل اصلی در آمادگی برای مذاکرات ؛
- علل اصلی شکست در مذاکرات؛
- چک لیستهای کاربردی برای خروج از بن بستهای مذاکراتی
مذاکرات مهمترین و اصلی ترین روش و ابزار ارتباطی در دنیای تجارت و حتی زندگی شخصی هر فرد می باشد. ابزارهای مذاکرات در دو بخش کلامی و غیر کلامی تقسیم بندی می شوند. بدیهی است ابزار کلامی باید بتواند به دلیل انتقال احساسات قوی تر نسبت به ابزارهای غیر کلانی نقش موثری در ایجاد ارتباط؛ اعتماد سازی؛ پذیرش و انعقاد همکاری های فی مابین داشته باشد. البته نبایستی فراموش کنیم فن تهیه ابزارهای غیر کلامی نیز بسیار مهم بوده و باید بتواند در کنار ابزارهای کلامی باعت به نتیجه رسیدن مذاکرات گردد.
این ابزارها بطور کلی یک وظیفه به عده دارند ایجاد زبان مشترک .هرچه این زبان قوی تر شکل بگیرید موقعیت بهتری برای رسیدن به نتیجه مورد نظر خواهیم داشت.
ابزارهای غیر کلامی شامل :
- انواع مکاتبات از قیبل نامه؛ ایمیل؛ شبکه های اجتماعی ؛ سایت ؛ فروشگاههای مجازی ؛ پیش فاکتور؛ فاکتور؛ توافقنامه ها؛ صورت جلسات؛ قراردادها می باشند.
بعد از مشخص شدن ابزارها باید به مرحله اول بسیار مهم در مذاکره یعنی آمادگی برای مذاکرات بپردازیم.در این فاز موارد مهمی که نمونه انها ذیلا اشاه شده است باید مد توجه قراربگیرند.
- کسانی در مذاکره موفق هستنذ که فکر می کنند و از آنها موفق تر کسانی هستند که قبل از مذاکره سناریوی مذاکره خوبی را اماده کرده اند.
- باید مواضع مذاکراتی از قبل مشخص باشد. (حداقل برای خودمان )
- مذاکرات را حول محور اختلافات اساسی و در جهت به کرسی نشاندن موضع خود تنظیم نکنیم.
- اطمینان حاصل کنید نقاط مشترک در ابتدای جلسه مطرح می شود.
- همکاری و تشریک مساعی را تقویت کنید
- بین نقاط مشترک و تفاوتها ارتباط برقرار کنید
- از برنامه خود به عنوان یک راهنما استفاده کنید نه به عنوان یک مسیر غیرقابل تغییر
اکانت شما رایگان است ، در صورت تمایل برای دسترسی به ادامه این محتوا و عضویت در باشگاه مشتریان اکانت خود را ویژه نمایید . برای ارتقا اکانت کلیک کنید
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید