برنامه ریزی منابع انسانی چیست؟

برنامهریزی نیروی انسانی که به عنوان برنامهریزی منابع انسانی نیز نامیده میشود , شامل قرار دادن تعداد درست افراد , افراد مناسب در محل مناسب , زمان مناسب , انجام کارهای درست برای دستیابی به اهداف سازمان است . برنامهریزی منابع انسانی جایگاه مهمی در عرصه صنعتی شدن دارد . برنامهریزی منابع انسانی باید رویکردی سیستمها باشد و در یک فرآیند معین انجام شود . این رویه به شرح زیر است :
- تحلیل فهرست نیروی انسانی فعلی
- پیشبینی نیروی انسانی آینده
- توسعه برنامههای استخدام
- برنامههای آموزشی طراحی
مراحل برنامهریزی نیروی انسانی
قبل از اینکه مدیر نیروی انسانی آینده را پیشبینی کند , وضعیت نیروی انسانی فعلی باید تحلیل شود .
* نوع سازمان ;
* تعداد واحدها ;
* تعداد و کمیت این واحدها ;
* کارکنان این واحدهای کاری ;
هنگامی که این عوامل توسط یک مدیر ثبت میشوند ، او برای پیشبینی آینده میرود .
۲. ایجاد پیشبینیهای نیروی انسانی آینده – زمانی که عوامل موثر بر پیشبینیهای نیروی انسانی آینده شناخته شدهباشد ، برنامهریزی میتواند برای نیازهای نیروی انسانی آینده در چندین واحد کاری انجام شود .
تکنیکهای پیشبینی نیروی انسانی معمولا ً توسط سازمانها به کار گرفته میشوند :
پیشبینیها : این امر شامل تصمیمات غیر رسمی ، بررسیهای کارشناسی رسمی و تکنیک دلفی میباشد .
دوم . تحلیل روند : نیازهای نیروی انسانی را میتوان از طریق برونیابی ( گرایشها گذشته ) , ( استفاده از سال پایه به عنوان اساس ) و تحلیل آماری ( معیار گرایش مرکزی ) پیشبینی کرد .
فصل سوم تحلیل بار کار : بستگی به ماهیت بار کار در یک بخش ، در یک شاخه یا در یک بخش دارد .
تحلیل نیروی کار : هر زمان که زمان تولید و زمان باید مورد تحلیل قرار گیرد ، باید به خاطر رسیدن به الزامات نیروی انسانی خالص ، لازم باشد .
در برابر روشهای دیگر : مدلهای ریاضی متعددی با کمک کامپیوترها برای پیشبینی نیازهای نیروی انسانی ، مانند تحلیل بودجه و برنامهریزی ، رگرسیون ، تحلیل ریسک جدید مورد استفاده قرار میگیرند .
۳. توسعه برنامههای استخدام – زمانی که فهرست موجودی فعلی با پیشبینیهای آینده مقایسه شود ، برنامههای استخدام را میتوان چارچوببندی کرد و توسعه داد که شامل استخدام ، روندهای انتخاب و طرحهای کاریابی نیز خواهد بود .
۴. برنامههای آموزشی طراحی – این برنامهها براساس میزان تنوع ، برنامههای توسعه ، برنامههای توسعه و غیره خواهد بود . همچنین بهبود مهارتها ، تواناییها ، دانش کارگران نیز انجام میشود .
اهمیت برنامهریزی نیروی انسانی
۱. کلید کارکردهای مدیریتی – چهار وظیفه مدیریتی یعنی برنامهریزی ، سازماندهی ، هدایت و کنترل بر مبنای نیروی انسانی قرار دارند . منابع انسانی به اجرای تمامی این فعالیتهای مدیریتی کمک میکنند . بنابراین ، بکارگیری پرسنل به یک کلید برای همه کارکردهای مدیریتی تبدیل میشود .
۲ – کاربردپذیری کارآمد – مدیریت کارآمد تبدیل به یک تابع مهم در دنیای صنعتی امروزی میشود . توسعه شرکتهای بزرگ در مقیاس بزرگ نیازمند مدیریت نیروی انسانی در مقیاس بزرگ است . این کار میتواند به طور موثر از طریق عملکرد پرسنل انجام شود .
۳. انگیزه بخشیدن به کارکنان نه تنها شامل افراد مناسب در شغل مناسب میشود بلکه شامل برنامههای انگیزشی نیز میشود ، به عنوان مثال ، طرحهای تشویقی برای مشارکت بیشتر و استخدام کارمندان در یک نگرانی طراحی میشوند . بنابراین ، همه انواع برنامههای تشویقی به بخش مکمل عملکرد پرسنل تبدیل میشوند .
۴. روابط بهتر انسانی – یک نگرانی میتواند خود را تثبیت کند اگر روابط انسانی توسعه یابد و قوی باشد . روابط انسانی ، کنترل موثر ، ارتباط شفاف ، نظارت موثر و رهبری را به یک نگرانی تبدیل کردهاست . عملکرد کارکنان همچنین به دنبال آموزش و توسعه نیروی کار است که منجر به همکاری و بهتر شدن روابط انسانی میشود .
۵. هنگامی که منابع به بهترین شیوه ممکن مورد استفاده قرار میگیرند , سطح بهرهوری بالاتر افزایش مییابد . بهرهوری بالاتر نتیجه تلف کردن زمان , پول , تلاش و انرژی است . این امر از طریق بکارگیری نیروی انسانی و فعالیتهای مرتبط ( مهارت , آموزش و توسعه , پاداش ) امکان پذیر است .
نیاز به برنامهریزی نیروی انسانی
برنامهریزی نیروی انسانی یک فرآیند دو مرحلهای است زیرا برنامهریزی نیروی انسانی نه تنها منابع انسانی فعلی را تجزیه و تحلیل میکند بلکه باعث ایجاد پیشبینیهای نیروی انسانی و در نتیجه جذب برنامه نویسان شغلی میشود . برنامهریزی نیروی انسانی برای شرکت به روش زیر مفید است :
۱. کمبود و مازاد را میتوان شناسایی کرد تا اقدام سریع در هر جایی که لازم است انجام شود .
۲. همه برنامه نویسان کارمند یابی و انتخاب براساس برنامهریزی نیروی انسانی هستند .
۳. همچنین به کاهش هزینه نیروی کار به عنوان پرسنل اضافی کمک میکند و در نتیجه می توان از آن اجتناب کرد .
۴. همچنین به شناسایی استعدادهای موجود در یک نگرانی کمک میکند و بر این اساس برنامههای آموزشی را میتوان برای توسعه این استعدادها تدوین کرد .
۵. آن به رشد و تنوع تجارت کمک میکند . از طریق برنامهریزی نیروی انسانی ، منابع انسانی را میتوان به راحتی در دسترس قرار داد و آنها را میتوان به بهترین شکل مورد استفاده قرار داد .
۶. آن به سازمان برای درک اهمیت مدیریت نیروی انسانی کمک میکند که در نهایت به ثبات یک نگرانی کمک میکند .
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید