انواع استراتژی های اصلی در کسب و کار

معرفی و تعریف 4 استراتژی اصلی :
مقدمه : قبل از اینکه چهار استراتژی اصلی را توضیح دهیم ابتدا بهتر است تعریف مشخص وواضحی از استراتژی را ارائه کنیم.
- برنامهریزی یک روش یا برنامهریزی برای رسیدن به یک آینده مطلوب مانند دستیابی به هدف یا راهحل برای یک مشکل .
- هنر و علم برنامهریزی منابع انسانی عنوان موثرترین منابع در کسب و کار .
- برنامه ریزی برای تعیین بهترین مسیر و روش رسیدن به هدف اپتیمم در کوتاهترین زمان و هزینه
بطور کلی 4 استراتژی اصلی در سازمانها وجود دارد.
- استراتژی ثبات
- استراتژی رشد و توسعه
- استراتژی کاهشی
- استراتژی ترکیبی
استراتژی ثبات :
شركتي كه موفق است و در محيط قابل پيش بيني و با ثبات فعاليت مي كند ميتواند از يكي از انواع استراتژي هاي ثبات استفاده كند. استراتژي ثبات در كوتاه مدت ميتوانند خيلي مفيد باشند اما درعين حال و به خصوص اگر براي مدت زمان طولاني دنبال شوند ، ميتوانند خطرناك باشند.
استراتژی ثبات بیانگر وضعیت مورد تایید مدیران سازمان است و نیازی به تغییر دادن ندارد. چند مدل استراتژی ثبات تعریف می شوند .
- استراتژی توقف: اين استراتژي در واقع نوعي فرصت يا وقفه است ، فرصتي براي استراحت و تجديد قوا قبل از ادامه هريك از استراتژي هاي رشد يا كاهش. وقتي شركتي كه براي مدت زمان زيادي از نرخ رشد سريعي برخوردار بوده است و با آينده اي مبهم و غيرقابل پيش بيني مواجه مي شود.
استراتژی عدم تغییر موقعيت : موقعیت رقابتي مناسب شركت در يك صنعت و وجود محيطي ثابت ، شركت را به ادامه وضعيت و فعاليت هاي فعلي اش ترغيب مي كند و تغيير محدودي در اهداف سود و فروش خود اعمال مي كند . شركت هيچ فرصت يا تهديد بارز و مشخصي را مشاهده نمي كند و نقطه ضعف يا نقطه قوت برجسته اي هم ندارد. در صنعت، رقباي مقتدر جديدي وارد نمي شوند . شركت سود آوري خوبي داردو بازار محصولاتش با ثبات است . آرامش محيط ، باعث مي شود كه مديران شركت استراتژي عدم تغيير را دنبال كنند.
- استراتژی سود: تصميمي است مبني بر انجام ندادن كاري جديد در وضعيتي كه در حال بدتر شدن است. اما شركت در عين حال طوري عمل مي كند كه انگار مشكلاتش موقتي اند . استراتژي سود عبارت است از تلاش براي حمايت مصنوعي از سودها ، درحالي كه فروش هاي شركت براثر كاهش سرمايه گذاري و مخارج احتياطي در كوتاه مدت ، در حال كاهش است .
- استراتژی حفظ وضعیت موجود همان استراتژی توقف است یعنی مدیران از وضعیت رضایت دارند.
استراتژی رشد و توسعه :
این استراتژی در زمانی استفاده می شود که ضروری است تغییرات لازم در سازمان پیاده سازی شود. چندین استراتژی زیر مجموعه وجود دارد که بر اساس ضرورت مدیران در جایگاه خودشان بایستی مورد استفاده قرار بگیرند نمونه این زیر استراتژی ها ذیلا ارائه شده است .
- رشد افق
- رشد عمودی
- نواوری
- تفاوت
- تمایز
- گسترش هم سطح
- تمرکز
بهترین استراتژی در بین این موارد اشاره شده تمایز است که بر اساس نواوری و خلاقیت ایجاد می شود.
اکانت شما رایگان است ، در صورت تمایل برای دسترسی به ادامه این محتوا و عضویت در باشگاه مشتریان اکانت خود را ویژه نمایید . برای ارتقا اکانت کلیک کنید
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید