اشنایی با مفاهیم و روشهای تجارت بین الملل ( واردات وصادرات)

سیر سفارشات خارجی در ایران
اول: آشنایی با منابع تجارت خارجی در ایران
جهت آشنایی با منابع تجارت خارجی لازم است:
- قانون صادرات و واردات
- آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات
- قانون امور گمرکی
- آیین نامه قانون امور گمرکی،که در آنها تعاریف اولیه، اقسام کالاهای صادراتی و وارداتی، دستورالعمل نحوه صدور کارت بازرگانی،نحوه ترخیص و حقوق و هزینه های گمرکی و سود بازگانی، توضیح داده شده است را مطالعه نمایید.
دوم: پیش بینی قیمت تمام شده در واردات
یکی از مسایل بسیار مهم در تجارت خارجی پیش بینی قیمت تمام شده برای وارد کننده است. در پیش بینی قیمت تمام شده باید پارامترهای زیر محاسبه گیرد:
- 1- قیمت خرید کالا بر اساس منشاء ارز
- 2- قیمت حمل کالا تا بندر کشور مبداء
- 3- هزینه حمل کالا از بندر مبداء تا بندر مقصد
- 4- هزینه بین المللی تا مقصد
- 5- مخارج گمرکی
- 6- هزینه های بانکی
- 7- هزینه های بیمه داخلی و توزیع کالا
- 8- سود مورد نظر
- 9- احتمال تغییرات
سوم: ابزارهای منبع یابی خرید خارجی
منبع یابی در خرید خارجی عبارت است از یافتن معتبر ترین فروشندگان و تولید کنندگان جهانی که شرایط مناسب در انجام تعهدات را داشته باشند.مهمترین شرایط عبارتند از: قیمت، کیفیت، زمان، تحویل، پذیرش شرایط و مقررات بانکی و نحوه پرداخت.
چهارم: اخذ پیش فاکتور
پس از مذاکرات مقدمات میان خریدار و فروشنده و توافق بر اصول کلی، قراردادی میان خریدار و فروشنده منعقد می گردد و بر اساس قرارداد سندی بنام پیش فاکتور توسط فروشنده برای خریدار صادر می گردد و یا مطابق عرف بدون آنکه قراردادی میان آنان منعقد گردد. بنا به درخواست خریدار، پیش فاکتور مربوط توسط فروشنده برای خریدار صادر می گردد.
پنجم: ثبت سفارش و مجوز
فرم ثبت سفارش فرمی است که به صورت خام توسط وزارت بازرگانی منتشر و خریدار با درج اطلاعات مربوط به خرید خارجی و با امضاء آن جهت ثبت در آمارهای دولتی، به وزارت بازرگانی مراجعه نماید. فرم ثبت سفارش دارای قسمتهای مختلف، شامل موارد زیر است:1- اطلاعات مربوط به متقاضی که در واقع نام خریدار و نشانی قانونی وی و شماره کارت بازرگانی و نوع مالکیت و نوع فعالیت قید شده است. 2- اطلاعات مربوط به نوع تقاضای ثبت سفارش که شامل موارد افتتاح، اصلاحیه و جایگزینی است.
ششم: اخذ مجوز وزارت و ترابری
پس از مجوز وزارت بازرگانی باید مدارک لازم به همراه فرمهای مخصوص جهت مجوز وزرات راه و ترابری ارسال شود. بر اساس دستورالعملهای بانک مرکزی که مبتنی بر تصمیمات اجلاس شورای هماهنگی ترابری کشوری می باشد در موارد زیر اخذ مجوز مذکور الزامی نمی باشد:
- 1- واردات کالا به صورت FOB و حمل کالا با وسایل نقلیه ایرانی اعم از دریایی، زمینی و هوایی.
- 2- واردات کالا در تناژهای الف) دریایی 500 تن و کمتر.ب)جاده ای 100 تن و کمتر.ج) هوایی 500 کیلوگرم و کمتر
- 3- کالاهایی که مبدا اولیه آنها مبادی کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده و توسط لنجهای ایرانی به مقصد بنادر ایران حمل می گردد.
اکانت شما رایگان است ، در صورت تمایل برای دسترسی به ادامه این محتوا و عضویت در باشگاه مشتریان اکانت خود را ویژه نمایید . برای ارتقا اکانت کلیک کنید
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید