ارتباط مدیریت بهره وری با کیفیت

مديريت بهره وري و كيفيت
استمرار بقا مهم ترين نياز كليه موجودات زنده و سازمانهاست . زيرا تنها در سايه برقراري و استمرار بقا است كه مي توان در جهت رسيدن به اهداف و اجراي ماموريتهاتلاش كرد. نكته جالب توجه آن كه موضوع بقا تنها به سازمانهاي هدفمند، پويا و درتعامل با محيط اختصاص ندارد. بلكه سازمانهايي هم كه در طول زمان علت وجوديشان منتفي شده و يا اهداف و ماموريتهاي خود را فراموش و يا گم كرده اند نيز، بقا را جايگزين علت وجودي منتفي شده و يا اهداف فراموش شده خود كرده و با تمام قوا در اين راه (بقابراي بقا) مي كوشند. البته اينگونه سازمانها در انتهاي راه خود قرار داشته و در آينده اي نزديك در صورت حذف حمايت دولتها، سريعا متلاشي شده و از بين خواهند رفت وبه همين دليل موضوع اين بحث ، قرار ندارند. لكن امروزه شانس بقاي سازمانهاي پويا و درتعامل با محيط نيز (به علت بروز شرايط شديدا رقابتي و دشوار محيطي ) در مقايسه باگذشته به شدت كاهش يافته و در معرض خطرات بيشتري قرار گرفته است و اينگونه سازمانها نيز براي حفظ بقا و جايگاه خود ضروري است ، ضمن پيش بيني صحيح تحولات آينده (كه لزوما ادامه گذشته نخواهند بود) و متناسب با تحولات پيش بيني شده و رخ داده ، سازماندهي و روشهاي اجرايي و عملياتي و حتي در صورت لزوم ،ماموريتهاي خود را طي روندي دائمي ، بازنگري و بهنگام سازند.
سازمانهاي موفق در برابر تهديدهاي ضعيف از طريق برنامه ريزيهاي تاكتيكي و دربرابر تهديدهاي قوي از طريق برنامه ريزيهاي استراتژيك از خود عكس العمل نشان داده وآماده رويارويي و غلبه بر تهديد و حتي الامكان تبديل آن به فرصت مي شوند.
شرايط شديدا رقابتي موجود، كه غالبا سازمانها را علاوه بر رقباي شناخته شده درمقابل رقبايي قرار مي دهد كه حضورشان قابل پيش بيني نيست ، قطعا تهديدي بسيار قوي به شمار مي رود كه جز با برنامه ريزيهاي استراتژيك قدرتمند، نمي توان با آن مقابله كرد.برنامه هايي استراتژيك ، نظير تغيير در سياستها، تغيير در اهداف و تجديد ساختارسازماني .
مديريت بهره وري و كيفيت
مديريت بهره وري و كيفيت برنامه اي استراتژيك است كه با بهره گيري از آخرين نتايج علوم انساني و علوم فني و انسجام موفقيت آميز آنها توانسته خود را به عنوان فرآيندي نوآورانه و خلاق و مستمر معرفي و عرضه كند كه (در صورت استفاده صحيح و متناسب با ويژگيهاي سازمانهاي مختلف از آن ) مي تواند پاسخگوي نياز سازمانها به بقا و ياحداقل ، افزايش دهنده ضريب اطمينان آنها به بقا و رشد باشد.
البته چنانچه بهبود بهره وري و كيفيت نيازمند انجام تغييرات اساسي در سازمان باشد(كه غالبا هم به همين گونه است ) بديهي است كه يك مديريت تغييرات دقيق نيز مورد نيازخواهد بود تا امور به نحو مطلوب به سازمان برسند.
اکانت شما رایگان است ، در صورت تمایل برای دسترسی به ادامه این محتوا و عضویت در باشگاه مشتریان اکانت خود را ویژه نمایید . برای ارتقا اکانت کلیک کنید
درباره فریبرز دخانیان
حرفه ای فکر کنید ، حرفه ای تیم سازی کنید ، حرفه ای کسب سود کنید
نوشته های بیشتر از فریبرز دخانیان
دیدگاهتان را بنویسید